HOŞGELDİNİZ - مرحبا بكم - WILLKOMMEN - WELCOME - ようこそ - BIENVENUE - BIENVENIDOS - ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ -

HOŞGELDİNİZ - WELCOME - WILLKOMMEN - مرحبا بكم - ようこそ - BIENVENUE - BIENVENIDOS - ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Youth Search

-Gençlerin en iyi arkadaşında aradığı özellikler: %42 ile ¨dürüstlük¨,%22 ile ¨samimiyet¨ ve %22 ile ¨sosyallik¨.




-Amerika'da gençlere ¨Facebook'ta ilişkilerini nasıl sonlandırmaları gerektiğine dair¨ bir konferans verilmiş.

Gençler, ilişki durumu değiştirdikten sonra eski sevgililerinin profillerine bakmamak için arkadaşlıktanda çıkardıklarını belirtmiş. Gençlerin ilişki durumlarını karşısındakine söylemeden değiştirmesi bu olayı bir yarış haline getirdiklerinin bir göstergesi.

Söz konusu gençlerin Facebook yaşamı olunca, Amerika'daki gençlerle ülkemizdeki gençler son derece benzer hareket ediyorlar.





-Facebook kullanıcıları vakitlerinin %27'sini newsfeed'i takip ederek, %25'ini fotoğraflara bakarak ve %21'ini profillerde gezerek geçiriyor.




-Türkiye'de toplam 42.610 doktora öğrencisi bulunuyor.




-McCann'in gençlerle yaptığı bir araştırmaya göre:

Gençlerin %28'i insanlar tarafından 'bi çok kişinin sevdiği birisi',
%20'si 'ailesi ile ilgilenen birisi',
%18'i 'Dünyayı pozitif olarak değiştiren birisi',
%10'u 'herkesi güldüren birisi'
%9'u 'cömert birisi'
%8'i 'insanları etkileyen birisi'
%4'ü 'güçlü birisi'
%2'si 'fiziki olarak güzel birisi' olarak hatırlanmak istiyor.


-Pivot konferansında açıklanan ankete göre; markaların %98'i seneye Facebook'ta %87'si Twitter'da reklam vermeyi düşünüyor. Ayrıca markaların %81'i Youtube'da, %61'i Linkedin ve sadece %16'sı Foursquare'de seneye reklam vermeyi planlıyor.


-•Gençlerin ‘Hedef Kitlesi’ ni gençlere odaklandırdıklarını düşündükleri ilk 3 marka, sırasıyla; Turkcell, Adidas ve Mavi Jeans.

•Gençler,‘Sosyal Sorumluluk’ kavramını: 'bireyler eşit haklara sahip olmalı & toplumun refah düzeyini arttırılmalı' olarak tanımladılar.

•Gençlerin çoğu sosyal sorumluluk projelerini bilmiyor ve bildikleri projelerin de ‘asıl’ amacından farklı nedenlerle yapıldığına inanıyorlar.

•Şirketlerin Sosyal Sorumluluk projeleri; anketimize katılanların %44,4’ü tarafından ise ‘pazarlamanın bir başka yolu’ olarak düşünülüyor.

•Gençlerin %70’i gündemi internet sitesi ve sosyal ağlardan takip ederken, %28’i online gazetelerden takip ediyor. Televizyon ise %7 sadece.

•Gençlerin gelecek hedeflerini anlamaya yönelik sorumuza, %51,3’ü mal mülk edinmek, % 23,93’ü ise kendi işini kurmak istediğini belirtti.

•Gençlerin düzenli olarak takip ettiği bir dergi yok denecek kadar az. En çok takip edilen dergiler ise ‘Uykusuz’ ve ‘Penguen’.

•Gençlerin gelecek hedeflerini anlamaya yönelik sorumuza, %51,3’ü mal mülk edinmek, % 23,93’ü ise kendi işini kurmak istediğini belirtti.

•Anketimize katılan gençlerin % 98’i her gün internete girerken, % 2 si haftada birkaç kez internete giriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder